Het leven van een kok

Majid Abou begon zes jaar geleden als afwashulp bij restaurant Winteraars. Na drie maanden als afwashulp te hebben gewerkt, wordt hij gevraagd om mee te werken in de keuken. Hier bereidt hij samen met nog drie koks het eten van de gasten voor. Dat hij in een paar jaar tijd zou opklimmen tot een ware chefkok van het kleine buurtrestaurant ‘Oost’ had hij niet kunnen denken.

Majid, inmiddels 24 jaar oud, werkt sinds december 2009 in restaurant Oost. Het restaurant hoort bij een keten met nog acht andere eetgelegenheden. Toen de vaste kok in december drie weken op vakantie ging, viel Majid in. Dit beviel de restauranthouder zo goed dat jonge kok mocht blijven.

Maar naast zijn baan, had de nieuwe aanwinst van het restaurant ook nog andere bezigheden. Zo volgde Majid de studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 17 februari heeft hij hiervoor zijn diploma op zak. ‘Het is moeilijk om werk te vinden in mijn vakgebied, dus blijf ik werken bij Oost,’ vertelt Majid.

De gerechten van Majid zijn begin April in het programma CampusCam op UstadTV te bewonderen. Kunt u niet zolang wachten, kan een bezoekje aan het restaurant Oost zeker geen kwaad.

Het restaurant
Restaurant Oost wordt gekenmerkt door zijn huiselijke sfeer. Het is een klein buurtrestaurant met veel vaste gasten. Om de acht weken verandert het menu. Naast een gewone menukaart heeft dit restaurant ook een samsam-kaart. Hierbij kan de gast de helft van twee hoofdgerechten kiezen en dit als één hoofdgerecht betalen.

Het restaurant is gevestigd aan de rand van het Giftpark in Utrecht. Het adres:
Bollenhofsestraat 2
3572 VN Utrecht
(030) 272 01 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.