In de Ban van de Pan met Majid Abou

De recepten van de gerechten uit de eerste rubriek van ‘In de Ban van de Pan’…

Voorgerecht: Gepeperde tonijn met geblancheerde wilde spinazie en soja stroop

Doe flink wat peper over de tonijnmoot. In een hete pan aan alle kanten aanbakken en daarna af laten koelen in de ijskast. Snij het in dunne plakken wanneer het is afgekoeld. Je moet de wilde spinazie kort blancheren (koken in water) en daarna meteen in koud water laten afkoelen, dit doe je  zodat de spinazie mooi groen blijft en niet verkleurd. Dan de spinazie in een vergiet afgieten en marineren met een zoetzure saus bestaande uit een combinatie van azijn en suiker. Deze twee ingrediënten aan de kook brengen en daarna laten afkoelen. Vervolgens kook je sojasaus in met suiker ongeveer 15 minuten lang, om daar stroop van de maken. Voor een stroop geldt de verhouding 1 op 1, dus 100 ml sojasaus op 100 gr suiker.

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met rode kool en rode port saus

Kook de rode kool in rode wijn met een vanillestokje, een kaneelstokje en voeg hier een aantal perssinaasappelen in zijn geheel aan toe. Ook hier geldt weer de ‘1 op 1’ verhouding, dus op 1 kg rode kool doe je 1 liter rode wijn. Voor de rode portsaus kook je 1 liter rode port in tot de helft. Daarna voeg je er 250 ml kippenbouillon aan toe en kook je weer in tot de helft. Uiteindelijk bind je het in naar de gewenste dikte.

Nagerecht: Witte chocolade kwarktaart met rode bosvruchten saus

Voor de bodem gebruik je 1 pak bastogne koeken. Dit blend je samen met 200 gr zachte boter tot het geheel fijn van structuur is. Dit doe je in een taartvorm en laat je ongeveer 30 minuten  in de koeling staan, zodat de boter weer hard kan worden. Daarna smelt je de witte chocolade in een pannetje en laat je dat vervolgens weer op kamertemperatuur komen. Wanneer de chocolade op kamertemperatuur is, voeg je de kwark toe en meng je dit goed door elkaar, waarna je het mengsel vervolgens op de bastogne bodem stort. Ook voor de vulling geldt de 1 op 1 regel. Voor 500 ml kwark gebruik je ongeveer 500 gr. witte chocolade. Voor de rode bosvruchtensaus koop je een mix van rode bosvruchten. Dit kook je met een scheut water en suiker helemaal gaar. Vervolgens blend je alles en gooi je het door een zeef zodat er geen kleine zaadjes in je saus komt.

Kijk voor verdere instructies naar de aflevering en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.