Milieubewust printen hoeft niet duur te zijn

Iedereen print, of het nu op het werk of thuis is. Dat zette de jonge ondernemer Gerjon Zomer aan het denken. Hij bedacht een inktbesparende letter, de zogenaamde Ecofont.


Duurzaam printen is simpel. Wat gaatjes in de letters en je gebruikt 25% minder inkt. Gerjon Zomer legt uit dat de gaatjes niet zichtbaar zijn. “Je kunt    in maximaal lettergrootte 12 printen en die grootte wordt bijna overal gebruikt.” Met een eenmalige investering van zo’n 15 euro koop je de software. Een druk op de knopen je print in Ecofont. Tot nu toe zijn er alleen afspraken gemaakt met Microsoft, maar in de toekomst moet ook met andere besturingsprogramma’s inkt te besparen zijn.

Natuurlijk wordt er wereldwijd regelmatig in een groter lettertype geprint. Wat dan? Zomer vertelt enthousiast dat ook dan gebruik wordt gemaakt van de inktbesparende letter. Bij een lettertype groter dan 12 zijn de gaatjes zichtbaar, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Zomer: “Het blijkt dat sommige bedrijven hiermee willen laten zien dat zij duurzaam printen. Zolang het leesbaar blijft, kunnen de gaatjes juist positief zijn.”

Ecofont was een van de genomineerden van de Gouden Impuls, een prijs van de gemeente Utrecht om de economie te stimuleren. Tijdens de prijsuitreiking woensdagavond in de Janskerk in Utrecht won de Ecofont niet, maar Zomer gaat door.  “De gemeente is al volledig overgestapt op de Ecofont. Nu de rest van de wereld nog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.