Optredens in studentenkamers

Joram, frontman Most Unpleasant Men

Bier en muziek in studentenhuizen. Opzich geen vreemde combinatie. Toch is het Studenten Kamer Festival (StuKaFest) een ander verhaal. In studentenhuizen door de hele stad werden donderdag voorstellingen, exposities en optredens van jonge creatievelingen georganiseerd.

De drie optredens van de band ‘Most Unpleasant’ Men zijn stijf uitverkocht, met 25 verkochte kaartjes per optreden. Het het huis van gastvrouw Irene stroomt om 20:00 vol met bezoekers. “Of ik al die vreemde mensen in mijn huis vervelend vindt? Helemaal niet”. Irene en haar huisgenoten blijken vaker huisfeesten en huiskamerconcerten te geven: “Bandjes van vrienden komen hier ook wel eens spelen. Het is gewoon een kwestie van de bierflesjes opruimen, de asbakken legen en een beetje dweilen de volgende dag”. Dat bier kan je overigens kopen, voor de zeer schappelijke prijs van een euro per flesje.

Bezoeker Femke (28) vindt de huiskamerconcerten bijzonder: “Je zit zo dicht op de band, waardoor het heel intiem wordt. ‘Most Unpleasant Men’ gebruikt ook heel veel verschillende instrumenten in dat halve uurtje dat ze spelen, erg leuk”. Toch is ze niet overtuigd van de band: “Dit is een band waarvoor je in de stemming moet zijn, en dat was ik dus niet. Het was allemaal wel erg rustig, maar misschien hoort dat wel bij dit soort kleine concerten”.

Na het optreden van een half uur stroomt de woonkamer leeg. Bezoekers gaan naar het volgende huis, naar een andere voorstelling. Beneden staat de verse groep alweer klaar om ‘Most Unpleasant Men’ te zien. Nog twee optredens te gaan..

Eén gedachte over “Optredens in studentenkamers

  • 7 februari, 2012 om 21:47
    Permalink

    It¡¦s really a great and useful piece of information. I¡¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.