Overvolle bussen naar de Uithof maken plaats voor tram

Het bestemmingsplan ligt klaar  en het voorlopig ontwerp is aangepast. Nog even en het is bijna zo ver, de overvolle bussen van lijn 11 en 12 gaan plaatsmaken voor een nieuwe tramlijn tussen Utrecht Centraal en De Uithof/WKZ. Als alles volgens plan verloopt gaat de bouw in 2011 van start.

De HOV Om de Zuid komt naar huidige planning grotendeels om de stad heen te liggen. Vanaf Utrecht Centraal zal de tram naast de bestaande spoorlijnen komen te rijden, langs de Pelikaanstraat, Soestbergen begraafplaats, achterlangs Station Galgenwaard en vanaf dat punt de bestaande route van bus 12 volgen. Op die manier wordt het drukke centrum – waar nu bus 11 rijdt – ontzien. Dit betekent wel dat de meeste Utrechters vrijwel niets aan de nieuwe tramlijn zullen hebben.

Tegenstanders van het plan zijn vooral bewoners van de Pelikaanstraat. Zij zullen, naar eigen zeggen, het meeste last krijgen van de nieuwe lijn. Om herrie van langs denderende trams zo min mogelijk te maken moeten er twee geluidswallen komen. Of hier plaats voor is in de smalle Pelikaanstraat is nog maar de vraag. Ook het stuk langs de Soestbergen begraafplaats is een heet hangijzer. Om ruimte te creëren voor de tram moet de begraafplaats grond inleveren en zal de rust verder verstoord worden.

Op woensdag 10 februari kunnen geïnteresseerden tussen 18.00 en 21.00 uur een kijkje komen nemen in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1. Daar zullen de nieuwe plannen gepresenteerd worden.

Eén gedachte over “Overvolle bussen naar de Uithof maken plaats voor tram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.