Tekort aan fietsenstallingen

Iedere Utrechter heeft het wel eens meegemaakt; je zoekt een plekje voor je fiets maar deze is niet te vinden. De stad kampt met een tekort aan fietsenstallingen op plekken als de binnenstad en rond het station. Een oplossing is ver te vinden. De gemeente riep onlangs zelfs een wedstrijd uit voor de burgers om met een oplossing te komen.

De gemeente schreef de prijsvraag in 2009 uit onder het motto: ‘hoe meer mensen erover nadenken, hoe meer creatieve ideeën’. En deze ideeën kwamen er; fietsen parkeren in een reuzenrad, onder water en langs de gracht. In totaal ontving de gemeente 191 suggesties om het fietsparkeerprobleem op te lossen.

Extra fietsenstallingen

In de binnenstad zijn enkele duizenden extra parkeerplekken nodig. De stallingen zijn daar overvol en er staan fietsen op plekken waar het niet mag, dit leidt tot gevaarlijke situaties. Door de stationsvernieuwing ontstaan er rond het station ook problemen. De gemeente wil dat oplossen door fietsenstallingen tijdens de werkzaamheden steeds te verplaatsen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Het fietsenstallingenprobleem is ook tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijk punt. De politieke partijen hebben verschillende standpunten over het probleem. Op 1 maart zal er een speciale verkiezingsuitzending te zien zijn van CampusCam. In deze aflevering vertellen de lijsttrekker van het CDA, Harm Janssen en lijsttrekker van de PvdA, Rinda den Besten over de manier waarop zij ruimte willen creëren om fietsen te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.