Twittericonen

Met elke nieuwe rage zijn er natuurlijk ook een aantal koplopers, de beste van de beste. Zo ook op twitter. Dit online platform wordt gebruikt om via internet en de mobiele telefoon berichten de wereld over te sturen. Deze berichten mogen niet meer dan 140 tekens bevatten.  Maar wat vertel je dan in 140 tekens? Persbureaus gebruiken twitter om zo snel mogelijk binnenkomend nieuws te verspreiden. Bekende mensen gebruiken hun zogenaamde tweets om bijvoorbeeld aan te kondigen dat ze weer in een nieuw theaterstuk spelen. Leuk allemaal, maar er zitten ook een paar ware twitterwondertjes tussen. Deze wondertjes zijn stand-up comedians in spé te noemen.

Soms lijkt de beste humor alleen vanuit het buitenland te komen, maar ook binnen de Nederlandse twitterscene zitten genoeg iconen. Een van meest geliefde iconen is dan ook dichter, schrijver en columnist Nico Dijkshoorn. Onlangs werd Dijkshoorn, door de organisatie TwitterShizzle, genomineerd voor ‘twitteraar van het jaar.’ De organisatie TwitterShizzle was in het leven geroepen door verschillende twitteraars die elkaar ook in het echt wilde ontmoeten. Dijkshoorn was een van deze twitteraars die zich in deze discussie mengde. Echter keurde de dichter het hele festijn keihard af. Volgens hem was de organisatie van het feest compleet uit de hand gelopen. Het gerucht op Twitter gaat nu dat Dijkshoorn zelf het twitterfeest gaat organiseren, maar dan beter natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.