Utrechtse band in de maak

Er is wel lef nodig  om mee te doen aan de bandworkshop, die afgelopen dinsdag van start ging.

Wat verlegen nemen de jongeren plaats, maar al snel worden de instrumenten opgepakt en knalt een cover van U2 uit de speakers. De bedoeling is dat er na tien weken een nieuwe Utrechtse band op de planken staat.

Initiatiefnemers Franklin Heijligers (bassist) en Arthur Bont (drummer) begeleiden de muzikanten en werken zo naar een optreden toe in ’T Oude Pothuys’ http://www.pothuys.nl/ aan de Oudegracht op 12 April. Beiden zijn fulltime muzikant en geven regelmatig les.

“ Het is deze eerste keer belangrijk dat de jongeren uitvinden wat iedereen kan en aan het nummer snuffelen”  aldus Franklin Heijligers. Hij vervolgt: ” Voor de volgende keer gaan ze samen een nieuw nummer uitzoeken en dan in de oefenruimte werken aan de details.

Ondanks de kou in de kelder, gaat de groep enthousiast aan de slag. Aan het eind van de avond is het niveau gestegen en klinkt het allemaal veelbelovend. De jongens en meisjes kwamen wat stil de oefenruimte in, maar gaan vrolijk kletsend de deur uit.

CampusCam zal komende weken de band volgen tijdens de oefensessies. Een nieuwe tien weken cursus start op 19 april tot 29 juni. Meer informatie en inschrijvingsformulier op http://bandworkshop.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.