‘Cultuurbewust.nl’ een kwart jaar later

De website ‘Cultuurbewust.nl’ is een jaar geleden opgezet door Marjolein Theunissen, een studente aan de Universiteit Utrecht. De site heeft als doel de achtergronden van de Nederlandse cultuur te tonen. Het onderscheid dat deze site echter maakt, is dat het tevens een leerschool is voor studenten die journalistieke ervaring willen opdoen.

UtrechtInc Award
In het begin van 2010 konden jonge ondernemers hun bedrijf opgeven voor de UtrechtInc Student Award. Deze prijs was een aanmoedigingsprijs voor studenten om hun businessplan ook om te zetten in een onderneming. De prijs bestond uit € 500, een gratis kantoor bij UtrechtInc en een begeleidingstraject van een half jaar. De Award werd op 2 februari gewonnen door Marjolein Theunissen.

Het vervolg…
Na het winnen van de prijs, kwam het bedrijf in een stroomversnelling te zitten. Waar ze voorheen op haar kamer werkte, heeft ze nu een kantoorpand. Daarnaast vinden de borrels niet meer plaats in de keuken van haar studentenhuis, maar in de lounge van UtrechtInc. De site is drastisch vernieuwd en is het aantal redacteuren gegroeid.

Toekomstverwachtingen
De hoofdredacteur van ‘Cultuurbewust.nl’ bekijkt de toekomst positief. “Ik denk dat ik over vijf jaar wel honderd redacteuren voor mijn bedrijf werken.” Of dit ook zo is, moet over vijf jaar blijken.

Wil je meer weten over deze culturele website, binnenkort op CampusCam nemen we een kijkje op de redactie.

En een voorproefje van wat UtrechtInc allemaal inhoudt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.