BNN minacht het parlement

In de argeloze zucht naar plat amusement en kijkcijfers komt jongerenomroep BNN  met iets nieuws: Lijst O. In dit programma gaan BNN-coryfeeën Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand op zoek naar de ideale lijsttrekker voor jongerenpartij Lijst O. Doel van het politieke programma is volgens BNN de vermeende kloof tussen jongeren en politiek kleiner te maken.

Maar is dat écht het doel?

Wie goed heeft gekeken naar het scala aan stompzinnige, luide en inhoudsloze programma’s dat de jongerenomroep de afgelopen jaren produceerde, weet wel beter. Van een omroep die mensen op kosten van de belastingbetaler letterlijk in de stront laat zakken, hoeft de neutrale kijker geen nobele, maatschappelijk geëngageerde  intenties te verwachten. De opzet van het programma verraadt de sensatiezucht van de makers: in een Idolsachtige setting bepalen Filemon en Sophie samen met het BNN-publiek  wie lijsttrekker van jongerenpartij Lijst O wordt. Wie de kar wil trekken en namens de omroep naar Den Haag wil om het geluid van jongeren eens ‘lekker’ te laten horen, kan zich aanmelden.

‘Verleuken
In een land waarin de politieke verhouding dusdanig op scherp staan, en waarin partijen aan linker – en rechterzijde waarschuwen voor het opkomend populisme, is het uiterst kwalijk dat nu ook een  Publieke Omroep zich in het strijdtoneel werpt door zélf een partij op te richten die zich maar op één groep richt, namelijk jongeren. Hoewel naar de buitenwereld nobel verpakt, is Lijst O dan ook niets anders dan Try Before You Die goes Binnenhof.

Door de politiek op een dusdanige BBN-wijze te vervormen en verleuken, toont de omroep haar minachting voor het parlement. De opzet van Lijst O zal het beeld dat reeds bij veel burgers leeft, van de Haagse politiek als wereld waarin enkel de mensen met vlotste babbel en beste looks het voor het zeggen hebben, alleen maar versterken.

Teruggefloten
Hoewel inmiddels teruggefloten door het Commissariaat voor de Media, lijkt het erop dat BNN haar plannen toch doorzet. Typisch voor een omroep, die zich al jaren niets aantrekt van anderen, en haar bestaansrecht ontleed aan nodeloos kwetsen en goedkope scoringsdrift.

2 gedachten over “BNN minacht het parlement

 • 23 maart, 2012 om 12:45
  Permalink

  KOVAL ! why do you only respond to people who threaten to unsubscribe… what about me….Id like a shout out too ….I watched all your videos….TWICE…..i loved you when you weren’t? famous…. *sigh*

 • 23 maart, 2010 om 23:00
  Permalink

  Bier en applaus voor de schrijver! Oeps, neen… dit is ook een BNN-achitge kreet.
  Goed artikel…. maarrr… don’t get carried away my dear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.