De straatmuzikant tour

Zoals beloofd komen op deze website de vaste plekjes van de bekende Utrechtse straatmuzikant Patrick Vaticaan.

Als u deze authentieke Utrechter graag wilt tegen komen om op straat te luisteren, te dansen of misschien wel om mee te zingen op zijn favoriete nummer ‘Kom van dat dak af’, weet u na het lezen van dit blog waar u hem tegen het lijf kan lopen!

Vanaf zijn kamer in het hostel Witte Vrouwen, gelegen op de Kleine Singel, loopt Patrick dagelijks zijn vaste route in hartje Utrecht. Het hostel waar hij woont is een opvang tehuis voor dak- en thuislozen met een alocohol en/of drugsverleden. Samen met 31 andere personen, waaronder nog meer straatmuzikanten, deelt Patrick een woonkamer, keuken en een badkamer. Naar eigen zeggen heeft hij het hier prima naar zijn zin.

Na een goede nachtrust begint de dag van Patrick rond een uurtje of 11 uur ’s ochtends. In het begin van de middag verlaat Patrick zijn huis met zijn gitaar op zijn rug en loopt hij iedere dag vrolijk richting de binnenstad. Aan het einde van de middag, rond 16:00 uur, keert hij weer terug naar huis om even te rusten en een hapje te eten. ’s Avonds speelt hetzelfde ritueel weer af en vertrekt Patrick weer met gitaar en vol goede moed het nachtleven van Utrecht in!

Het liefst speelt Patrick overdag in het station Hoog Catherijne, op precies te zijn boven aan de roltrap die leidt naar de streekbussen.Zijn andere favoriete plekje is de Neude, midden in de Utrechtse stad. Hier speelt Patrick voor de pinautomaten van de Rabobank. ’s Nachts wordt zijn route afgesloten voor de bekende studentenkroeg Heerenplein, schuintegenover de Stadsschouwburg. Hier staat Patrick met zijn gitaar naast de ingang van het café en vermaakt hij de mensen die in lange rij staan te wachten om naar binnen te mogen.

Mocht je Patrick Vaticaan op zijn vaste route tegenkomen en het nummer ‘Kom van dat dak af’ na onze uitzending niet meer kunnen horen, vraag dan gerust een verzoek nummer aan! Hij is tot alles in staat om zijn voorbijgangers het naar hun zin te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.