De Wayfarer is zo 2009!

Het uitermate populaire zonnebrillenmerk Ray-Ban is al vanaf 1937 verantwoordelijk voor veel trends op gebied van oogmode. Het begon natuurlijk allemaal met het model genaamd Aviator, dit model is destijds speciaal gemaakt voor de Amerikaanse luchtmacht en werd een tijdloze legende.

In 2007 werd het iconische model de Wayfarer in een nieuw jasje gestoken, nadat een paar Amerikaanse sterren werden gespot met een vintage exemplaar. Deze vintage exemplaren werden voor hoge bedragen verkocht op bekende veilingsites. Hierop besloot Ray-Ban dat het tijd was om dit model nieuw leven in te blazen.

Het Rock-‘n-roll model, gemaakt in 1952, werd gedragen door Tom Cruise in Risky Business, de Blues Brothers en er zijn foto’s van de overleden Amerikaanse president John F. Kennedy. In 2008 en 2009 was de Wayfarer ook uit het Nederlandse niet meer weg te denken. Maar het ziet ernaar uit dat we kunnen gaan sparen voor een nieuw onmisbaar model van het Italiaanse merk.

Nou duurt het altijd even voordat een trend vanuit de modewereld hier in het Nederlandse straatbeeld verschijnt, maar aankomende zomer zullen de eerste Ray-Ban Cats 1000 in het straatbeeld opduiken.

Hollywood-actrice Drew Barrymore heeft wijselijk het advies van haar styliste opgevolgd is daarmee dus een van de eerste beroemdheden die met dit model is gespot. Check hier de foto.

Het verschil tussen de Wayfarer en de Cats zit ‘m in de pootjes, die zijn smaller bij het Cats-model en zo als de naam al doet vermoeden heeft de Cats de vorm van “kattenogen”.  Nog even wachten op de zonnige dagen en je zult deze iconische zonnebril zeker tegenkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.