Erfenissen naar goed doel veel voorkomend

Wijlen Johan van den Born liet maar liefst 300.000 euro na aan de plaatselijke bibliotheek in Zuilen. Iets bijzonders zou je zeggen, maar toch komen zulke gulle donaties aan goede doelen vaker voor.

De Volkskrant meldt dat steeds meer goede doelen geld krijgen dankzij erfenissen. De belangrijkste goede doelen ontvingen vorig jaar 122 miljoen euro  uit nalatenschappen. De populairste doelen zijn het Wereld Natuurfonds, de Kankerbestrijding en de Hartstichting. KWF Kankerbestrijding is uitgegroeid tot het grootste goede doel in Nederland.

Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat bijna alle goede doelen hun opbrengst zagen stijgen dankzij donaties. Terres des Hommes, een organistie die opkomt  voor de rechten van het kind, zag zijn opbrengst met maar liefst 57 procent stijgen.

Wilt u een verhaal lezen over iemand die na haar dood ook al haar geld aan een goed doel heeft gedoneerd klik dan op de volgende link: http://www.frederike.nl/cgi-bin/scripts/db.cgi?&ID=330&ww=1&view_records=1

Filmpje Wereld Natuurfonds:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.