Fernandes…wie andes?

In Nederland is het knalroze, felgele of groene frisdrankblikje bezig met een opmars. Het bedrijf dat in Suriname alles van auto’s tot broden tot ijs en frisdrank verkoopt, is in Nederland alleen bekend vanwege de blikjes in de automaten.

Vroeger werd het drankje alleen in toko’s -kleine supermarktjes met voornamelijk buitenlandse producten- verkocht. Nu staat het blikje ook trots op de planken bij de Albert Heijn. Ook verkoopt het merk sinds kort ook de tradtionele kersbroden in Nederland. Deze zijn wel alleen nog te koop in de toko’s.

Volgens Jozef Brahim, lid van de Raad van Commissarissen, moeten Nederlanders het drankje leren drinken: “Wanneer je Fernandes drinkt waan je jezelf in de binnenlanden van Suriname. Alleen op de rivier in het binnenland is het mooiste gevoel dat er is.” Voor mensen die nog nooit in Suriname of die nooit in het binnenland van Suriname zijn geweest, dus een unieke kans. Het is ook nog eens een stuk goedkoper.

Het mierzoete drankje, dat velen doet denken aan een mondvol kauwgumballen, wordt al sinds de jaren ’80 in Nederland verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.