Frietopia Awards voor lekkerste friet

Sinds de oprichting van de Frietopia Awards in 2005 heeft Manneken Pis, die bekend staan om hun dikke Vlaamse frieten, elk jaar de prijs gewonnen. Veel mensen zijn vast niet bekend met het fenomeen Frietopia, terwijl het toch de Award is waar veel frietzaken van dromen.

Historie

Het idee van Frietopia wordt in de eerste maanden van 2003 uitgewerkt. De eerste schetsen voor een website over friet, met recensies van friettenten en frietcult liggen klaar. De eerste versie van Frietopia gaat eind juli 2003 online.

Concept

Op de website van Frietopia kunnen mensen, die lid zijn en een frietje hebben gegeten, hun recensie kwijt. Aan de hand van al deze kritieken en beoordelingen worden aan het einde van het jaar de Frietopia winnaars met de beste frieten bekend gemaakt. Deze fanatieke recensielingen zoeken stad en land af naar de beste en de slechtste friet van Nederland. Op de website kun je de beoordelingen ook per plaats bekijken. In de database en via een Google Maps kaart kun je zien welke friettenten een goede beoordeling hebben gekregen en welke een slechte.

Media-aandacht

In de loop der jaren krijgt Frietopia steeds meer media-aandacht. Interviews met radiostations en kranten horen er in een keer bij. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Awards heeft Frietopia het druk en de media zorgen voor steeds meer leden en bekendheid. Totdat het, nu anno 2009, uitgegroeid is tot een waar begrip onder de frietzaken.

Winaars

De winaars van de Frietopia Awards 2009 zijn:
Manneken Pis Vredenburg (Beste Friet) in Utrecht-Cafetaria de Ring (Beste Sfeer) in Zuidland
-Mini-Resto ’t Spaontje in Wehl -Frituur Martin Zwerts in Eindhoven
-Cafetaria Rikken in Breedeweg

Alle vijf de frietzaken zijn beoordeeld als de beste van Nederland. Manneken Pis heeft alleen nog een extra waardering van ‘Beste Friet’ gekregen en Cafetaria de Ring, die van de ‘Beste Sfeer’.

Heeft u onze uitzending over Manneken Pis gemist en wilt u deze toch nog zien, ga dan naar ons tv-archief op www.campusblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.