In de ban van de pan met Dini Gommers

De vrijwilligers van de Smulkeuken verzorgen bijna iedere dag een warme maaltijd met salade en een toetje voor daklozen. Voor een klein bedrag van €2,30 maken zij een driegangen maal klaar. In de ban van de pan keek mee hoe het er aan toe gaat in de keuken en hoe je voor weinig geld in een handomdraai een gezonde salade klaarmaakt.

Tip: Houdt actiefolders van locale supermarkten in de gaten voor extra lagen prijzen

Ingrediënten 3 tomatensalade*

Drie soorten tomaten (Hollandse, cherry en pomodoro)
Basilicum
Mozzarella balletjes Olijven (zwart of groen)
Balsamico azijn
Zout
Peper

*Hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen voor wie de  salade wordt bereid

Bereiding

Was de tomaten goed schoon en snij deze in kleine stukjes. Laat de mozzarella balletjes even uitlekken in een vergiet of zeef en stop deze bij de gesneden tomaten. Je kan er voor kiezen de basilicum fijn te snijden of grotendeels heel te laten afhankelijk van je eigen voorkeur. Stop de tomaten, mozzarella en basilicum in een schaal en hussel deze goed door elkaar. Strooi vervolgens wat zout overheen zodat de smaak van de tomaten goed vrijkomt. Breng de inhoud vervolgens op smaak met balsamico azijn, peper en eventueel nog extra zout.

Tip: Houdt de salade over langere tijd vers door deze overdekt met deksel of folie in de koelkast te bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.