In de ban van de pan met Willem de Graaf

Sous-chef Willem de Graaf van Opoe’s Eethuijs laat deze keer zien hoe je zelf gebakken kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto op tafel zet.

Benodigde ingredienten voor 4 personen:

4 kleine kipfilets
2 bolletjes (buffel) mozzarella
2 tomaten
Groene pesto uit een potje (of maak hem zelf met het filmpje onderaan dit artikel)
Bloem
Zeezout en versgemalen peper
Boter of olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Leg de kipfilets tussen twee velletjes plastic en sla er een paar keer flink op met een hakmes of een steelpan. Niet te plat want we maken geen schnitzels. Bestrooi vervolgens de filets met zeezout of normaal zout en versgemalen peper. Daarna wentel je ze even door de bloem en klop het teveel aan bloem er af boven een gootsteen. Verhit boter of olie in een koekenpan en bak de filets op een matig vuur, draai ze een aantal keer om. De totale baktijd bedraagt acht minuten. Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in plakjes en leg deze om en om op de filets in de pan op matig vuur met een deksel er op.  Of doe het zelfde en leg de filets in een ovenschaal, zo kan de mozzarella over de filets heen smelten en haal ze daarna er uit.

Roer de groene pesto goed door, mocht je deze te dik vinden dan kun je er wat olijfolie bij gooien. Leg vervolgens de kipfilets op een bord en ‘lepel’ de mozzarella over de filets heen. Serveer er pasta, bij voorkeur pasta, bij waar je ook een flinke lepel groene pesto door heen hebt geroerd.

Tip: Serveer er een mooie gemende salade bij of bijvoorbeeld gekookte broccoli, dit maakt het geheel compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.