Online EHBO cursus een feit

Misschien heb je de tv reclame al wel voorbij zien komen. Het Nederlandse Rode Kruis biedt sinds kort een online EHBO cusus aan van 33o minuten. Voor wie dat wil is er een praktijkavond onder begeleiding. Zo ook in Utrecht. Op 10 maart zal in Buurthuis Rosa een cursus avond starten. Het doel is om zo heel Nederland bewust te maken dat EHBO levens kan redden.

Via de website kan je een test doen om te kijken of je over genoeg EHBO kennis beschikt.  Elk jaar komen er meer dan een half miljoen mensen binnen bij de Spoedeisende hulp van ziekenhuizen. En meer dan de helft van de ongelukken vinden thuis plaats. De test bestaat uit vragen zoals  Moet je de plek van een teek ontsmetten voordat je hem verwijdert? en  Hoeveel procent lichaamsverbranding is dodelijk voor zuigelingen?

Online Test

Ook is het mogelijk om via de website een online proefles te volgen. De cursus zelf kost 34,95 euro en afhankelijk van de zorgverzekeraar is het mogelijk een vergoeding te krijgen. Je kan kiezen tussen een cursus voor kinderen en een algemene EHBO cursus. Deze worden in heel Nederland gegeven.

Nut Cursus

Met deze EHBO kennis is het mogelijk om lichte brandwonden, verstuikingen, en ander kleine ongevallen rond het huis te behandelen. Zo kunnen veel huisartsen consulten beperkt worden, dit zou 200 miljoen euro besparen aan kosten. Slechts twee procent van de Nederlanders heeft voldoende EHBO kennis. Dit is te vergelijken met Azerbeidzjan. Noorwegen en Duitsland scoren 98 en 80 % ter vergelijking.

Inschrijven is online mogelijk, het certificaat wordt met de post opgestuurd. Campuscam gaat komende op pad om zelf eens mee te doen aan de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.