Oranjeleeuwen vertrokken naar Zuid-Afrika

Vanmiddag om stipt 12:00 uur was het eindelijk zo ver. Na maanden aan voorbereidingen zijn de vier Oranje Leeuwen met hun oranje omgetoverde jeep vertrokken naar Zuid-Afrika. Hier zullen zij vanaf 10 juni aanstaande het WK bijwonen. Oud-burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, gaf in het Limburgse Amstenrade het startschot.

Startschot
De ‘Oranje Leeuwen’, beter bekend als Jeroen Peters, Frank Daamen, Stefan van Herten en Laurens Ultee, zijn vier vrienden die samen dit grote avontuur aan gaan. Jeroen, Frank en Laurens studeren in Tilburg en Stefan studeert aan de TU in Eindhoven. De studie is vanaf vandaag tijdelijk onderbroken door een autorit naar Zuid-Afrika, die is begonnen in Zuid-Limburg. Via de twintig verschillende landen (Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenie, Kroatie, Servie, Bulgarije, Turkije, Syrie, Jordanie, Egypte, Soedan, Ethiopie, Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibie en Zuid-Afrika) zal de reis eindigen in Kaapstad. Het Afrikaanse continent is uiteraard het spannendst en wordt op de volgende plekken doorkruisd: in Cairo, Khartoum, Addis Abeba, Kimilili, Ingorongoro, Lake Malawi, Victoria Falls, Okavango en in Namib Dessert. De trip van meer dan 20.000 km wordt afgelegd in een Landrover Discovery, die helemaal is verbouwd tot een opvallende oranje auto.Voorheen volgden de studenten (bijna) alle wedstrijden van het Nederlands elftal in een zelf versierde oranje busje.

Orange Kids Foundation

Naast het bijwonen van het Wereld Kampioenschap voetbal gaan de fanatieke Hollandsupportors zich ook in zetten voor een goed doel. Met het besef dat Afrika niet alleen met bandensporen achter gelaten mag worden hebben deze studenten de  Orange Kids Foundation op 1 januari 2010 opgericht. Zij zetten zich in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Doormiddel van een voetbaltoernooi krijgen deze kinderen een onvergeten dag, een oranje t-shirt en een medaille. Het eerste voetbaltoernooi dat de Leeuwen zullen organiseren is in Kenia en wordt de ‘Orange Lion Cup Kenia’ genoemd. Naast het toernooi regelt deze foundation ook voetbaltenues en schoenen voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.