Rotzooi op Utrecht Centraal

De schoonmakers op Utrecht Centraal houden hun zitactie vol. Sinds woensdag zitten de actievoerders midden op het station tussen hun zelfgemaakte troep. De stakende schoonmakers voeren actie voor een beter CAO.

Iedereen die de trein uitstapt op Utrecht Centraal ruikt het meteen. Het station ligt vol met troep, er wordt niet opgeruimd en de schoonmakers zorgen voor extra troep. De NS heeft zelf mensen ingezet om op te ruimen, maar hier is weinig van te merken.

“Actie, actie!”

Tussen alle volgepropte prullenbakken zitten mannen met oranje hesjes aan. “Actie, actie, actie,” wordt er geschreeuwd. De mensen zitten rond hun matrasjes die in een rondje liggen. Want bij actie voeren hoort ook slapen.

De schoonmakers eisen meer loon en zijn al enige tijd bezig met staken. Zo liep er drie weken geleden een grote groep schoonmakers door het stationsgebied met trommels. Er werd muziek gemaakt en actiegevoerd. Naast loonsverhoging willen de actievoerders ook meer opleidingsmogelijkheden en betere reiskostenvergoeding.

Overleg

De actievoerders zullen doorgaan totdat er een akkoord is bereikt. FNV Bondgenoten houdt overleg met verschillende partijen zoals de grote opdrachtgevers van de schoonmakers om tot een akkoord te komen. De schoonmakers zullen de actie doorzetten totdat ze loonsverhoging krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.