Surinaamse serviceclub bestaat veertig jaar

Afgelopen week werd in Paramaribo het achtste lustrum gevierd van de club van Soroptimisten.

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor een positie van vrouwen en kinderen. Over de hele wereld zijn er clubs waar in totaal meer dan 90 000 vrouwen zich actief inzetten. Het bijzondere aan deze organisatie is dat elke club maar 1 lid uit een bepaalde beroepsgroep mag tellen. Zo wordt er met een breed perspectief naar bepaalde problemen gekeken.

Lustrumviering
De Nederlandse, Surinaamse en de clubs uit de Nederlandse Antillen zijn verenigd in een Unie. Er wordt daardoor vaak samengewerkt aan projecten. De afgelopen week reisden er veertig Nederlandse vrouwen af naar Paramaribo om de lustrumviering bij te wonen. Op het programma stonden educatieve, sociale en

Leerlingen van het Ilse de Labadie Centrumculturele activiteiten. Daarnaast werd er een bezoek gebracht aan het lustrumproject: de uitbreiding van het Ilse Labadie Centrum, een school voor meisjes met een achterstand

Soroptimisme groeit
Nederland telt al bijna honderd clubs, maar ook in Suriname zit de groei er in: de club bestaat nu uit ruim veertig vrouwen, en dat betekent dat zo langzamerhand elke sector vertegenwoordigd is. De Surinaamse Soroptmisten zullen dan ook nu gaan beginnen met het opstarten van een tweede club in Paramaribo.

Om zo nog meer kinderen en vrouwen een kans op een beter leven te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.