Van wijnfles naar… wijnfles

Een korte wandeling brengt mijn wijnfles en mij naar de glasbak tegenover mijn supermarkt. Een enorme vrachtwagen van de gemeente komt aangereden en een kale brede man stapt uit.

Takels en gameboys
De vrachtwagenbestuurder, Franklin in dit geval, gaat achter de knoppenkast van zijn vrachtwagen staan en laat zich omhoog brengen met de lift. Boven zet hij zijn veiligheidsbril op en uit de grote container die op de vrachtwagen staat komt een takel te voorschijn. Franklin bestuurd met een soort van gameboy de takel naar de glascontainer en dan gebeurd het.

De onderwereld
De container wordt omhoog gebracht en langzaam verschijnt er een grote betonnen kist onder de glasbak. Wie had dat gedacht? Het betonnen gevaarte is vier keer zo groot als de groene glasbak waar ik normaal het gevolg van dronken avondjes in mik. Als Franklin de container nog hoger tilt begint de container te lekken. De geur is ook niet al te best want blijkbaar zijn er veel laffe drinkers die hun glas in deze glasbak hebben gegooid.

Franklin is goed getraind
Franklin leegt de glasbak door op een knop te drukken. Het groene glas wordt neergestort in de container op de vrachtwagen. Heel wat gepriegel is nodig om de bak weer terug te zetten. Maar Franklin is goed getraind want het lukt hem in een paar minuten.

Een nieuwe!
Wanneer alle glasbakken zijn geleegd, beloofd Franklin de container naar de Tractieweg te brengen waar de container wordt geparkeerd. Derden halen zijn container en anderen op, om ze vervolgens naar Malta te brengen. Ergens in het verre Brabant. Daar wordt het glas gerecycled tot… een nieuwe wijnfles.

Als je nu alweer bent vergeten hoe Franklin de glasbak bespeelde, hier een opfrisser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.