Wat u nog niet wist over Mo ‘kebabkerel van de Uithof’ Korkmaz

Al jaren staat hij er, vier dagen per week, altijd vrolijk met volgens sommigen, de beste broodjes in Utrecht omstreken. Ik heb het natuurlijk over Mo van de shoarmakraam op de Uithof. Iedereen kent de kraam, iedereen kent de broodjes. Maar wat weten we eigenlijk over de man achter de kraam: Mo?

Wist u dat…

 • De jongen die altijd bij hem staat zijn zoon is? Samen zijn ze eigenaar van de business.
 • Mo nog twee zoons thuis heeft? De jongste wil verder de ict en is volgens zijn vader een beetje een nerd. En bedankt paps! De ander is fanatiek sporter en volgt een opleiding tot sportleraar. Mocht dat geen succes worden ziet Mo hem nog wel bijspringen in de shoarmakraam.
 • Mo zijn vrouw omschrijft als een ‘wereldvrouw’? “Moeders doet thuis de zaken terwijl wij hier overdag werken. Het kan niet beter!”
 • Mo graag mag sporten? Vroeger was hij actief als trainer en coach bij het voetbal van zijn zoons, tegenwoordig trekt hij graag een paar baantjes en is hij regelmatig in de sportschool te vinden. “Ik moet deze zomer toch een beetje goed voor de dag komen!”
 • Hij op zijn tiende naar Nederland is verhuist vanuit Turkije? Elke zomer keert hij terug naar zijn geboorteland om lekker vakantie te vieren met zijn familie in Antalya.
 • De boordjes van Mo helemaal vers zijn en altijd precies hetzelfde. “Daarin onderscheid ik me van andere shoarmatenten. Als je een broodje bij mij bestelt en drie uur later nog een, zijn ze precies identiek. Dat is het mooie, je weet wat je krijgt.”
 • Zijn specialiteit durum is? “Ik begin met een Turkse pizza. Daar doe ik sla op en het vlees dat in een broodje Döner zit. Alle sauzen erop en dan rol je het op tot een dikke wrap. Heerlijk, echt een delicatesse!”
 • De kraam vroeger Mo’s Shoarma heette? De naam Mo’s Cum Laude bedacht hij samen met studenten om wat meer feeling met zijn grootste, en naar eigen zeggen leukste, groep klanten te creëren.
 • Hij met een 7 afstudeerde als sociaal juridisch dienstverlener? Na een paar jaar in die branche te hebben gewerkt besloot hij toch voor een eigen shoarmakraam te gaan. “Tijdens de studie vroegen mensen al: waarom ga je hier op de Uithof staan met een kraam? Maar dan zei ik: ik kom hier om te leren, niet om broodjes te bakken!” maar uiteindelijk zwichtte Mo toch en begon met een dag in de week een kraam op de Uithof. Een dag werd twee dagen, toen drie en nu is Mo’s Cum Laude vier dagen per week van 11.00 tot 19.00 geopend.

Zie hieronder hoe zo’n lekker ‘broodje van Mootje’ gemaakt wordt.
* Waarschuwing: na het kijken van dit filmpje kunt u last krijgen van hongergevoelens en symptomen van stevige trek. *

3 gedachten over “Wat u nog niet wist over Mo ‘kebabkerel van de Uithof’ Korkmaz

 • 22 februari, 2013 om 18:19
  Permalink

  Ontopic:

  Ik geniet van dit soort blogs die de persoon laten zien achter iemand die we normaal eigenlijk niet spreken, ik zou misschien niet hebben gereageerd aangezien het een blogpost is van 3 jaar geleden, maar Lukas’ reactie verdiende wat tegenwicht 🙂

  Offtopic @ Lukas:

  Het is nog treuriger dat iemand het niet kan laten om zichzelf beter te vinden dan de blogger en niet een privéberichtje stuurt of gewoon een nette reactie achterlaat ipv iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen..

  Ja, ik ben het met je eens dat de schrijfvaardigheid van de studenten journalistiek ver beneden peil is, maar er zijn verschillende manieren om dat aan te kaarten.. Jouw manier is ronduit onbeschoft..

  Hopelijk lees je dit en doe je er wat mee, want als je iets werkt aan je sociale vaardigheden zou je misschien wel een prima copywriter zijn!

 • 21 februari, 2013 om 11:50
  Permalink

  Het is wel treurig voor een artikel op de website van de School voor Journalistiek dat het druipt van de taalfouten. Dan heb ik het niet eens over de letterlijke quotes van Mo, maar in de stukken van de ‘journalist’ zelf…

 • 18 maart, 2010 om 14:38
  Permalink

  Hallo oom Mo en neef Go. Leuk om jullie op campusblog te zien!
  De Beste en de lekkerste shoarmakraam van Mo blijft nummer 1 van Nederland!!! Ik wens jullie veel succes in jullie business…
  Veel groetjes Turan Korkmaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.