Weg met: het treintoilet

Teinreizigers zijn ontevreden met de toiletten die zich in de NS-treinen bevinden. Daarom gaat de NS samen met de TU Delft onderzoeken hoe de toiletten beter op de behoefte van de treinreizigers kunnen worden afgestemd.

Als het echt niet anders kan..
De meeste treinreizigers, 92%, gebruikt het toilet in de trein als het echt niet anders kan. De passagiers zijn dus niet tevreden over het kleinste kamertje in de trein. De heftige bewegingen van de trein, de kleine ruimte en het gebrek aan hygiëne weerhoudt de reiziger van het gebruik.

Verandering
Dit jaar moet er een ontwerp komen te liggen over nieuwe toiletten. De dubbeldekkers die in 2011 gemoderniseerd worden zullen dan voorzien zijn van deze toiletten. De treinen die nieuw besteld worden krijgen meteen de laatste toiletversie.

Centen
300 000 euro zal in het onderzoek en ontwerp gestopt worden. De NS, de TU Delft en het AgentschapNL (voorheen SenterNovem) zullen als geldschieters fungeren.

Nederlanders hebben niets te klagen over de NS toiletten. In Thailand ziet het trein toilet er zo uit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.