Car-sharing voor studenten

StudentCar is een deeltijdauto speciaal voor de student. Het voordeel is dat je voor een lage prijs een auto kunt huren op elk moment van de dag. Er rijden momenteel al drie auto’s rond in Rotterdam.  Twee staan er op de Erasmus Campus en een bij het International House in Kralingen. Maar ook in Utrecht heeft de zuinige Toyato sinds februari een plaatsje bemachtigd.

Naast dat het heel goedkoop is voor studenten om een Studentcar te huren (zonder abonnement 3,95 per uur + 16 cent per kilometer maar dit is inclusief brandstof), zit er ook een groen kantje aan. Een deelauto scheelt het gebruik van tien tot vijftien reguliere auto’s. Volwassenen die al een leasebak onder hun kont hebben, zullen deze niet zo snel meer inruilen voor een deelauto. Maar studenten zijn de automobilisten van de toekomst. Als zij nu al de voordelen van een veel zuinigere en deelauto ervaren, zullen zij straks sneller bereid zijn aan hun baas een OV-kaart plus abonnement op een deelauto vragen.

Meer weten? Kijk binnenkort naar CampusTalk…

3 gedachten over “Car-sharing voor studenten

  • 28 april, 2010 om 12:13
    Permalink

    Welke Toyota is het dan??? Ff een tweepersoonsbed van de Ikea meezeulen wordt waarschijnlijk lastig 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.