Donald Duck

Donald Duck

Vruggah toen ik nog ‘klein’ was las ik Donald Duck met veel plezier. Om de twee weken ging ik samen met mijn twee broers naar de bibliotheek. Voor mijn gevoel waren wij Kwik, Kwak en Kwek. Dit is een metafoor… Anyway, ik kwam standaard terug met vijf boeken, die ik nooit allemaal uitlas. Mijn twee jaar oudere broer had dit snel door, ik las namelijk twee boeken tegelijk, waardoor ik de verhaallijnen niet uit elkaar kon houden.  Zelf zag ik daar geen kwaad in. Of nog beter; gezellig in de woonkamer gaan zitten lezen terwijl er televisie werd gekeken.

Gelukkig was mijn moeder toen ook al een coole mams die mij mijn eigen keuzes liet maken. ALs ik per se in de woonkamer wou lezen moest ik dat zelf weten, na een tijdje kwam ik er toch zelf achter dat het niet zo verstandig was. Voortaan leende ik twee boeken..
Mijn liefde voor ‘echte’ boeken kwam pas na mijn tienerjaren.  Romans lees ik zelden, daar heb/ maak ik geen tijd voor. Mijn lievelingsschrijver ? Noam Chomsky! Voor hem geef ik mijn rechterarm, met een glimlach. Vraag me niet om argumenten, lees nou maar zijn boeken als je hem nog niet kent.


Donald Duck dan? Ah, eigenlijk keek ik veel liever naar Alfred J. Kwak. Maar wat vond ik die Dolf een vervelend mannetje zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.