Voor kids: Interview met Jeugdjournaal presentatrice Milouska Meulens

Ze werkt alweer bijna 10 jaar bij het jeugdjournaal als presentatrice en verslaggeefster. En nog steeds verveelt ze zich er geen moment. Milouska Meulens over haar baan bij het Jeugdjournaal.

Hoe kom je bij het jeugdjournaal terecht?

“Zelf had ik er eigenlijk nooit aan gedacht om daar te gaan werken. Ik was veel meer bezig met programma’s als Nova en Zembla. Een vriendin van mij ging bij het Jeugdjournaal weg en raadde het me echt aan om er eens te gaan kijken.”

Hoe is het om het journaal te maken voor kinderen?

“Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik wist niet dat het zo leuk was om te werken. Het leuke is dat de gemiddelde leeftijd van onze kijkers 35 jaar is. Er kijken hartstikke veel opa’s en oma’s naar onze uitzendingen. Maar bijvoorbeeld ook veel studenten.”

Waarom is het zo leuk?

“Ik vind het heerlijk om een groot en moeilijk onderwerp te pakken en dat zo te vertalen dat iedereen het snapt. Dat een meisje van 9 de televisie uitzet en haar ouders even gaat uitleggen hoe het zit. Ook de balans tussen het grote nieuws en wat belangrijk voor kinderen is. Die knipoog af en toe, dat maakt het werken zo leuk.”

Nog plannen voor de toekomst?

“Het plan was om even te kijken bij het Jeugdjournaal. Ik mocht er van mezelf niet langer dan 5 jaar blijven. Een collega zei nog tegen me: ‘Als je maar niet zo’n NOS-dinosauriër wordt’. Ondertussen ben ik daar al twee keer overheen gegaan. Ik ben gestopt met vooruit kijken naar wat ik nog meer wil gaan doen. Ik heb het nu nog ontzettend naar mijn zin. Tegen de tijd dat ik iets anders wil gaan doen, zie ik het dan wel weer.”