Kraaien terroriseren Baarns varkentje

In mei leggen alle vogels een ei, maar sommigen hebben het veel te druk met andere zaken. Zo hebben de kraaien in Baarn het gemunt op een huisdier.
Varken Lotje wordt al tijden gepest door de brutale beesten. De kraaien pikken de rug van het dier kapot tot bloedens toe. En dat kan eigenaar Jacquelien Spangenberg  niet langer aanzien.

Lotje is al 8 jaar het huisdier van Jacquelien. Het hangbuikzwijn heeft het helemaal naar haar zin in Baarn. Ze heeft een speciaal hok met huisnummer en naambordje, mag loslopen in de tuin en slaapt soms naast het bed van haar baasje. Jacquelien wilde altijd al een varken als huisdier en wist 8 jaar geleden manlief over te halen. Sinsdien heeft Lotje een heerlijk leventje, althans tot voor kort.
Hele groepen kraaien vallen het dier nu al weken lastig. De vogels gaan op de rug van Lotje zitten en eten haar huidschilfers op. Maar doordat haar huid zo dik is, voelt ze dit niet direct. Pas wanneer de wondjes gaan bloeden en Lotje de pijn voelt, begint ze rondjes te rennen.

Jacquelien vindt het vreselijk, maar Lotje opsluiten in haar huisje  probeert ze te vermijden. “Lotje houdt ontzettend veel van de zon en het gras. Ik kan het niet maken om haar op te sluiten, maar soms ontkom ik daar niet aan.
Gelukkig lijkt opsluiten niet langer nodig. René Bos is expert op het gebied van vogewering en heeft nu de oplossing. Hij hoorde van het verhaal en ging langs in Baarn. ”Met deze speciale megafoon kan ik de vogels verjagen”, legt Bos uit. ”Het geluid dat je hoort zijn angstkreten van een kraai. De vogels herkennen dit geluid en denken dat er iets aan de hand is. Op deze manier blijven de vogels weg en kan Lotje weer lekker in de tuin spelen”.

Jacqualien hoopt dat deze oplossing werkt. ”Als de kraaien wegblijven is dat fantastisch. Lotje en ik zijn Bos heel erg dankbaar.’
De megafoon werkt ook bij andere vogels zoals mussen en spreeuwen. Duiven schrikken niet van het geluid, zij gaan gewoon hun eigen gang.

Een gedachte over “Kraaien terroriseren Baarns varkentje

  • 27 april, 2010 om 14:07
    Permalink

    arm, arm varken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.