Mag ik het gele paprikapoeder?

Wanneer je als groentje in een keuken komt werken, kun je er op wachten: het moment dat je in de maling wordt genomen. Elke kok heeft wel een verhaal over hoe hij zelf de pineut was of hoe hij een ander te grazen nam.

Lars Essink (30), kok bij restaurant BIS in Utrecht beweert dat hij nooit slachtoffer is geweest van een klassieke keukengrap. Maar zodra Lars op zijn uitgehaalde grappen terugkijkt, begint hij te gniffelen. “Toen ik nog in Groningen werkte, zat de groothandel op loopafstand van het restaurant. Ik heb toen een leerling op pad gestuurd om ‘geel paprikapoeder’ te halen. Terwijl hij vol goede moed vertrok, belde ik de dame van de groothandel met de opdracht: als hij erom komt vragen, stuur je hem goed de zaak door. De arme jongen is anderhalf uur weggeweest.” Voor zijn collega’s heeft hij ook nog wel een tip: “Ik heb de nieuweling een keer ‘slagroom’ laten kloppen. Alleen viel er niks te kloppen, want het was koksroom. Hij is uiteindelijk zelfs een halfuur in de koelcel gaan staan om te zorgen dat het sneller ging.”

Een gedachte over “Mag ik het gele paprikapoeder?

  • 13 april, 2012 om 23:58
    Permalink

    Hello there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they will be benefited from this website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.