Met z’n allen labyrintlopen

Overal ter wereld zullen op 1 mei om 1 uur ’s middags labyrinten gelopen worden. Het wereldwijde evenement begint ergens in de Stille Oceaan en schuift met de zon mee naar Nieuw-Zeeland, Europa en Amerika, tot voorbij Hawaï. Ook in IJsselstein vindt er daarom een wandeling plaats.

Een labyrint dient als universeel symbool voor het levenspad, ook wel: ‘de pelgrimstocht’. Een labyrint kent verschillende vormen.

De vergelijking met een doolhof is ongepast, vindt Selma Sevenhuijsen, zelf een fervent labyrintloper. Bij een doolhof maak je keuzes tussen verschillende paden, bij een labyrint loop je op ‘een enkel pad dat langs een aantal wendingen leidt richting het centrum en weer naar buiten’. Je mist dan, denkt Sevenhuijsen, een belangrijk punt. ‘In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg’, zo oppert ze.

Degenen die het labyrint lopen, hebben een vraag, droom of gebed. Men doet dat op moeilijke momenten in het leven, maar net zo goed als onderdeel van het dagelijks leven. Het zorgt er namelijk voor dat de vorm van het labyrint vertrouwen geeft. Je kern kun je zodoende bereiken, zo schrijft labyrintwerk.nl.

Om te kijken wat nu werkelijk de effecten van het lopen van een labyrint zijn, duikt Campustalk binnenkort dieper in het fenomeen.
Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.