Vrouwen en voetbal

Vrouwen en voetbal, geen combinatie! Je hoort het de heren denken. Vrouwen weten niet wat buitenspel is, lopen weg tijdens dode speelmomenten om borrelnootjes te halen en vrouwen snappen niet waarom iemand acht uur in de auto zit om op een groot plein naar de kunsten van Oranje te kijken. Mannen hebben het maar zwaar. Want hoe leg je aan je vriendin uit dat je echt niet mee kunt naar haar ouders op een CL-avond? Hoe zorg je als man dat je ongestoord de VI op de plee kunt lezen?

Mannen, ik leef met jullie  mee. Ik heb namelijk een vent die geen drol van voetbal snapt. Hij weet niet wie Van Basten is, verklaart me voor gek als ik Studio Sport wil zien en begrijpt niet wat ik als jonge meid te zoeken had in Bern. En denk maar niet dat ik hem ooit kan leren wat buitenspel is. De lege cocktailglazen en limonadeflesjes maakten het niet duidelijk. Zelfs het paaseitje, dat zijn best deed om voor bal te spelen, wist geen doorbraak te forceren. Het is hopeloos.

Michel Vorm

Mijn hart ging  sneller kloppen toen ik gisteren samen met mijn vriend in een Utrechts restaurant naast de volledige selectie van FC Utrecht kwam te zitten. Ruim 25 jonge mannen in strakke kleding zaten achter, naast en voor mij. Overal waar ik keek zag ik bekende voetballers. Schut, Sinouh en Vorm maar ook Wouters en Du Chatinier. Later op de avond komt Mulenga binnen die zijn gamba’s terug stuurt naar de keuken. Schut legt aan de serveerster uit waarom: “Hij kent dit niet. Kunnen jullie de gamba’s even voor hem pellen?”

Terwijl ik mij vergaap aan al het voetbaltalent om mij heen bestelt mijn vriend spareribs met bier. Ik probeer hem te interesseren in de technische staf die naast ons zit. Wouters, die was ooit trainer bij Ajax. Je weet wel, in Amsterdam? Maar het heeft geen zin. Iemand die echt niet van voetbal houdt is hopeloos. Beter houd je als liefhebber dan gewoon je mond. Praat je over andere dingen zoals stage, wijnsoorten en vakantie.

En die CL-avond? Hoe los je dat op? Op die avonden lig ik altijd met hoofdpijn op bed… Sorry schat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.