Breakdancen in Utrecht

Het talent overrompelt me. Niet zomaar een stelletje dat wat rondjes draait op hiphop muziek, maar een stel zeer getalenteerde jonge mensen uit Utrecht met een passie voor breakdancen.  Aan het Domplein heeft het Utrechte Centrum voor de Kunsten een zaaltje beschikbaar gesteld voor een groep van twaalf dansers. Na een uurtje les vormen zich twee groepen en ontstaat er een battle waarbij de één rondjes draait op zijn hoofd en de ander legt haar knieeen in de knoop om elkaar te imponeren.

Nog even om het geheugen op te frissen: breakdancen is een dansstijl die is ontstaan in de achterbuurten van New York. Jonge mensen dansen op hiphop muziek en bedenken creatieve bewegingen. Deze stijl is na jaren overgewaaid naar Europa en heeft in de omgeving van Utrecht een behoorlijke aanhang.

Oldschool of Newschool
In Amerika was er in die tijd weinig geld voor goede voorzieningen. Daarom werd er veel op straat gedanst en ontstonden er grote groepen dansers die andere ‘crews’ uitdaagden voor een battle. In Nederland is er nooit zo’n soort klimaat geweest. Door de goede voorzieningen kan er altijd worden geoefend in een ruimte met een dak erop. De danslessen zijn eind mei afgelopen en daarna gaan ook de Utrechtse dansers de straat op. Zet je zonnebril op en let op als je door het park rijdt. Wie weet zie je een breakdancer in het wild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.