De Solex is terug in het wielerpeloton

Ophef in de wielerwereld. Voor de zoveelste keer, uiteraard. En natuurlijk gaat het over doping. Maar nu eens niet over doping in je lijf, maar doping in je fiets. Er zou namelijk een wielrenfiets met motoraandrijving door het peloton tuffen.

De Italiaanse wielerverslaggever Davide Cassani – je weet wel, die man die Michael Rasmussen over Italiaanse bergen zag fietsen – doet op deze manier opnieuw van zich spreken. Hij heeft namelijk de hand weten te leggen op wielrenfiets met motor. Deze moderne variant van onze eigen Solex zou onder andere door Fabian Cancellara gebruikt zijn bij zijn winst in de klassiekers Parijs-Roubaix en De Ronde van Vlaanderen.

Amateurs

De Zwitser degradeerde in die wedstrijd zijn concurrentie tot amateurwielrenners door op zo’n simpele manier van ze weg te rijden. Niemand die er toen gek van opkeek, maar door de ontdekking van Cassani weet geen enkele liefhebber van de sport wat er nu waar is van het verhaal. Binnenkort in CampusTalk een interview met de Vlaamse wielrenner Nick Nuyens. Hij rijdt, voor zo ver bekend, zonder motor rond.

De UCI, wel vaker blind op het gebied van doping en andere genotsmiddelen, weet te melden dat er tot nu toe geen onregelmatigheden in het peloton zijn aangetroffen. De makers van onderstaand filmpje zijn het daar niet bepaald mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.