De verwende student kiest wijzer

Rijksbegroting, kinderbijslag, WW-uitkering… Ver van je bed show? Dan is er nu een speciale kieswijzer voor studenten. Op deze stemwijzer staan onderwerpen als huisjesmelkers, OV-jaarkaart, leningen, huurtoeslag. Kortom, zaken die voor ons van levensbelang zijn!

Want stel dat je basisbeurs wordt omgezet in een lening. Dan moet je bovenop je maximale lening, die je broodnodig hebt voor je dagelijkse levensonderhoud, ook nog de basisbeurs terugbetalen. Terwijl dat net de helft is van je kamerhuur. Daar komen de kosten van de jaarlijkse wintersport, festivals, sushi eten, twee weken Ibiza, prosecco op zondagmiddag en de bezoekjes aan hairstylist/zonnestudio nog bovenop. Onmogelijk. Want drie jaar na je studie moet je deze lening terugbetalen. Dat betekent: werken. Voor je dertigste! Terwijl je nog niet eens twee jaar in je eentje de wereld over hebt gereisd!

Dus als je dat allemaal niet wilt, stemmen! Stelling 1: studenten die in een grachtenpand wonen moeten in aanmerking komen voor huurtoeslag. Eens! Stelling 2: studenten die elke nacht tot 5 uur de voorzitter van hun vereniging uithangen moeten een volledige financiele compensatie krijgen. Eens! Stelling 3: Studies moeten intensiever, bij een voltijd studie hoor je elke dag te studeren en college te hebben. Oneens! Het idee dat je echt iets moet gaan dóen… Jakkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.