Gezond leren leven

De basisschool krijgt een steeds grotere rol bij het opvoeden van kinderen. Docenten corrigeren kinderen op hun gedrag. Als ze zich niet netjes gedragen dan krijgen ze dat te horen. Maar we gaan een stapje verder: gezond leven is de nieuwe hit op basisscholen.

Gezonde scholen zijn goed voor betere schoolprestaties. Volgens een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt dit niet in dat je alleen moet prediken op school dat je gezond moet eten en veel moet bewegen. De gehele school moet een gezonde sfeer uitademen. Pas schoolpleinen aan zodat ze tot bewegen uitnodigen en zorg ervoor dat in lokalen genoeg frisse lucht is.

Ondersteuning
Ook in Utrecht is gezond leven “hip & happening”. De GG&GD ondersteunt een aantal scholen in onder andere Parkwijk en Terwijde, en scholen waar meer dan twintig procent van de leerlingen overgewicht heeft. Hierbij ligt de nadruk niet op afvallen of op de kinderen die te dik zijn, maar op bewustwording van een goed eetpatroon en een goede levenswijze.

Kijk binnenkort naar CampusTalk voor een reportage over gezonde scholen in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.