Grote Voorjaarskermis


Het is een mooie en zonnige zaterdagmiddag, ik ben in de stad met de mooiste binnenstad van Nederland 2009-2011; Roermond. Het marktplein is omgetoverd tot een ware kermiswalhalla. Grr, deze zaterdag geen kibbeling dus. Deert niet, ik heb mijn lieverds Rojbin(7) en Dilan (14) aan mijn zijde.

“Hey Mini, waar wil je beginnen”, vraag ik aan Rojbin. Aan haar ogen zie ik dat ze niet kan kiezen, niet wetende dat ze niet in alle attracties mag. “Wowwww, de Booster‘. Dat kan ze natuurlijk op haar buikje schrijven! Ze mag wel met Dilan beginnen in de Wavemaster, wat rondjes draaien. Daarna hollen we richting de markt.

“Husniye ‘halla'(:tante), wil je met mij in de Extreme?” Oefff, ik voel dat mijn handen zweterig worden. De Extreme?? “Ja, tuurlijk schatje”,( ik kan niet achterblijven als stoere tante, maar ondertussen moet ik wel heel veel slikken). We nemen plaats in onze stoelen, gaat mijn hartslag nu echt sneller?! Voordat ik het door heb zitten we hoog in de lucht te gillen in de Extreme, die ons krachtig door elkaar schudt. Roermond onder mijn voeten. Stel dat ik nu loskom, gaat er even door mijn hoofd. Dan vlieg ik vast bij iemand door het raam naar binnen.Vreemde gedachte, maar we hebben onze brein niet altijd onder controle. Ik denk snel aan mijn babe, en gelukkig verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Kermis blijft altijd leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.