“Het is vandaag een feestdag”

Het werd weer tijd om mijn mams op te zoeken, sommige mensen kunnen niet zonder hun familie. Daar ben ik een van, als ik mijn moeder en de rest van mijn familie langer dan twee weken niet zie voel ik me lusteloos en uitgebrand. Soms maak ik me wel eens zorgen om deze ‘verslaving’, want ik ga toch na mijn studie de wereld over reizen? En ja, zonder mijn familie.. Juist daarom wil ik zoveel mogelijk van ze genieten nu het nog regelmatig kan. Daar denkt de ib-groep anders over..

Het is donderdagmiddag 6 mei, het valt me op dat het nogal druk is op het centraal station van Utrecht. Maar daar maak ik me verder niet druk om, had ik dat maar wel gedaan!! ” Vervoersbewijs alstublieft”, hoor ik een vriendelijke NS-conducteur  na een tijdje zeggen. Zo nonchalant as usual geef ik hem mijn ov-chipkaart. “Mag ik ook uw kaartje zien”, vraagt hij. Hoezo, het is toch een doordeweekse dag, zeg ik.”Mevrouw, het is vandaag een feestdag, dan is uw ov-chipkaart niet geldig”. Mooi hoor, een vette boete van 35 euro en de ritprijs er bovenop.

Maar natuurlijk; het is Hemelvaartsdag! En laat die dag nou altijd op een donderdag vallen! De dag dat Jezus Christus naar de hemel is opgestegen, de veertigste dag van zijn opstanding. Maar goed, ik heb niks met geloof, toch wel handig om voortaan te weten wat die vrije dagen nou betekenen. Pinksterren komt er ook weer aan, maar gelukkig valt dat op een zondag..

Vrij reizen

Met een feestdag wil je toch graag bij je familie zijn?! Waarom moeten wij studenten dan betalen om met Kerstmis en al die andere vrije dagen bij familie en vrienden te zijn? Wie bedenkt zo iets achterlijks! Terwijl die dagen nota bena op een doordeweekse dag vallen, waar ik vrij MAG reizen! Ok ok, veel uitroeptekens in een alinea, maar ik word daar gewoon zwaar pissed off van. In een volgend leven ga ik me absoluut inzetten voor de rechten van studenten en andere minder bedeelden. Maar laat ik maar eerst dit gruwelijk heerlijk leventje overleven. Proost!

2 gedachten over ““Het is vandaag een feestdag”

  • 18 mei, 2010 om 11:07
    Permalink

    Haha, Harald! Its in your mind baby 🙂

  • 17 mei, 2010 om 12:19
    Permalink

    Pink Sterren…klinkt als een nieuwe homodag voor BN’ers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.