Leuke actie van Vodafone!

Jawel, het kan echt: moeten betalen voor iets wat niet bestaat. Telefoon provider Vodafone stuurt rekeningen naar mensen waar een telefoonnummer boven staat dat ze niet eens kénnen. Er staan telefoonkosten op die compleet verzonnen zijn. Het enige wat klopt is de naam en adres van hun prooi, én natuurlijk het rekeningnummer waarvan het geld zonder enige reden vanaf is gehaald.

“Gefeliciteerd, u heeft een gloednieuwe mobiele telefoon gewonnen!”. Zo begint het kwakzalverspraatje. Je wordt verleid, meegesleurd in een waanzin en omgepraat. Dat het écht waar is, dat je geluk hebt. Dat je één van de mensen bent met ontzettende mazzel! Je hakkelt terug naar de opgewekte stem aan de lijn: “goh nou bedankt”, en voor je het weet is je rekeningnummer geregistreerd bij dit bedrijf. Vervolgens sturen ze rekeningen van de zogenaamde nieuwe telefoon mét abonnement die je zou hebben afgesloten. Maar wat je niet hebt gedaan. Waar je zelfs meerdere keren over hebt gebeld en geklaagd en gesmeekt en of je niet álsjeblieft uit het systeem kan worden gehaald. “Ja natuurlijk mevrouw, dat doen we meteen!”, wordt er ijverig beloofd. Maar niets blijkt minder waar. Drieëndertig dure telefoontjes later, nadat je naar veertien verschillende lijnen werd doorverbonden krijg je het nieuws dat je voor dit soort zaken, alleen tussen twee en vijf ’s middags kunt terug bellen. Dat moet dus maar na het weekend.

En je geld? Of dat terug wordt gestort blijft nog maar de vraag. De mobiele telefonie, het loopt soms maar uit de hand. En een klachtenlijn hebben ze bij Vodafone niet. Misschien is dat nog wel het ergste. Dat je niet éven, als mens met ontzettende mazzel, flink kwaad kan worden tegen iemand. Én boos kan ophangen met je telefoonnummer die wel echt bestaat.

Een gedachte over “Leuke actie van Vodafone!

  • 18 mei, 2010 om 11:02
    Permalink

    Tessa, als er onterecht geld van je bank/girorekening wordt afgehaald kun je dat terug laten storten!!! Met internetbankieren zo gedaan hoor..Wel binnen een bepaald aantal dagen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.