Miljoenen voor een hekwerkwijk

In 2012 gaan de hekken van Park Bloeyendael open. En na 11 uur ’s avonds gaan ze letterlijk weer dicht. Heb je altijd al veilig afgesloten van de buitenwereld willen wonen en een eigen bewaker willen hebben? En, niet onbelangrijk, heb je minimaal negen ton op je bankrekening staan, dan is deze hekwerkwijk misschien wel iets voor jou.

Utrecht krijgt er een nieuwe wijk bij. Of noem het gerust een nieuwe rijkenclave. Frits Hessing, ja de autodealer van de Bently’s, Maserati’ en Rolls Royces, heeft de luxe wijk bedacht, dat door Dik Wessels (Quote 500 nr. 8 met €1,6 miljard) gebouwd gaat worden.

De wijk is zeker niet bedoeld voor de mensen onder de Balkende norm. De prijzen voor de 66 villa’s in De Bilt variëren tussen de €800.000 en €1.300.000. De prijzen voor de overige 34 appartementen zijn een tikkeltje hoger: tussen de €1.300.000 voor appartement van 240m2, tot €4.150.000 voor 700m2.
Dat komt neer op een kleine €6.000 per meter. Voor dat geld zou je ook een prachtig huis aan het Wilhelminapark, een vakantiehuis in Frankrijk en een twee mooie auto’s van kunnen kopen.

Weliswaar zijn er mensen die dromen van zo’n gate communty. Op dit moment is al 30 procent van de woningen verkocht en dat valt de miljonairs in tijden van economische crisis alles mee. Maar veiligheid in Nederland is anno 2010 natuurlijk een basisbehoefte.
Toch zijn er ook ‘normale’ mensen  die een commune als deze iets te ver vinden gaan. Nu weet ik ook wat Saskia Noort heeft geinspireerd tijdens het schrijven van haar boek De Eetclub.

Eén gedachte over “Miljoenen voor een hekwerkwijk

  • 1 juni, 2010 om 09:01
    Permalink

    Leuk geschreven. Mag ik dat boek een keer van je lenen????? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.