Politieke campagnes zijn dit jaar 2.0 – geen playboyreportage voor Halsema

De Nederlandse politiek is in de ban van het internet. Met een paar dagen campagne voeren voor de boeg trekken de lijsttrekkers alles uit de kast om stemmen voor zich te winnen. De  Volkskrant komt met een nieuwe formule: Een lijsttrekker live via het internet of via de sociale netwerksite Twitter, vragen stellen. Lijsttrekker van Groenlinks Femke Halsema was vandaag bij de Volkskrant te gast en gaf live antwoord op de vragen van kijkers. Die vragen en opmerkingen varieerde van de Nederlandse economie tot mensen die zorgen maakte om Femke en de vele uren die zij aan de campagne besteedt.

Verder was er vanuit de kijkers de vraag of de politici in de Kamer niet teveel aan het twitteren en pingen zijn. Volgens Femke Halsema kan dat niet het geval zijn. “Tijdens een debat stel je door middel van twitter de burger in direct verband met het onderwerp. Ze kunnen direct een reactie geven waar wij in de Kamer weer iets mee kunnen doen. Zo hoort eigenlijk een democratie te zijn.” Verder gaf Halsema aan het fijn te vinden via het internet zelf de regie in handen te hebben en niet afhankelijk te zijn van een journalist. De discussie is komt volgens haar echt uit de oude doos. “Briefjes schrijven tijdens een debat is in wezen niet anders.”

Tenslotte nog de vraag of Halsema naakt in de Playboy zou gaan staan voor 20 extra zetels voor Groenlinks. Hier reageerde ze lachend op: “Ik denk niet dat het zou werken, maar dan nog zou ik het niet doen. Ik ben een beetje preuts.”

Eerder waren Alexander Pechtold, Harry van Bommel al live te volgen.

Deze week staan nog in de planning:

Dinsdag 1 juni 11.00 Diederik Samson

Woensdag 2 juni 11.00 Andre Rouvoet

Vrijdag 4 juni 11.00 Maxime Verhagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.