Red de straatmuzikant!

Je vindt ze op bijna elke straathoek in de grote steden; straatmuzikanten. Van zwervers en jonge talentjes tot uitgerangeerde professionals: ze proberen allemaal op straat wat geld te verdienen met hun muziek.

In Utrecht zijn er slechts een paar met de zogeheten X-factor. Maar het meerdendeel bakt er naar mijn mening niks van. Zo zingt een muzikant op Utrecht CS  continu dezelfde zin; No woman, no cry, ooohoh, No woman no cry, ooohoh. Prachtig, echt waar, maar dit zingt hij dan een stuk of veertien keer.  Het hoedje waarin hij zijn geld krijgt is dan ook angstvallig leeg..

Sinds kort heeft de gemeente Utrecht een verbod ingesteld op straatmuzikanten. Elk kwartaal kunnen maar tien muzianten een ontheffing krijgen om toch te spelen op straat. Alle anderen hebben pech en moeten op een andere manier hun boterham verdienen.  De gemeente kwam tot dit besluit omdat zij steeds vaker klachten kregen over muzikanten die bijna geen noot spelen, maar wel geld vragen.” Een beetje te streng als je het mij vraagt. Ik geeft toe dat ik niet van iedereen fan ben, maar een stad zonder sfeervolle muziek is toch ook dodelijk saai?!

Eén gedachte over “Red de straatmuzikant!

  • 13 mei, 2010 om 11:25
    Permalink

    ooit ontmoet, “the naked cowboy” in New York?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.