Skeelerend fit worden

De zomer is in aantocht, dus wordt het weer tijd om fit en strak te worden. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Naar de sportschool gaan drie keer per week? Nah, wat dacht je van lekker in de buitenlucht zijn! Trek je skeelers aan en gaan met die banaan.

Skeeleren is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, het is zelfs door een onbekende Nederlander in 1700 uitgevonden. Dit was niet meer dan een schaats waarvan de ijzers waren vervangen door een frame met houten cilinders, waarop gereden kon worden. Pas in 1979 ontstond de huidige skate, uitgevonden door twee broers Scot en Brennan Olson . Zij bouwden een oude rolschaats om tot een ijshockeyschaats op 4 wielen.

Skeelervereniging Utrecht

Zie jij het skeeleren helemaal zitten en wil je weten waar je als beginnende skeeleraar op moet letten? Het skeelerseizoen is al begonnen bij Skeelervereninig Utrecht (SVU). Je krijgt les van ervaren skeelerleraren. Kijk dan ook naar CampusTalk, door de deskundigen zal je uitgelegd worden hoe je je het beste kunt beschermen voor valpartijen en alles wat bij skeeleren komt kijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.