Systeemfout op NOS.nl

Op de voorpagina van de website van nieuwsomroep NOS stond vanmiddag een aantal minuten een fout. Het artikel ging over het overlijden van oud-VVD-politus Hans Dijkstal. De kop van het artikel was ook nog eens niet correct geschreven. ‘Dijkstal nog nix mee doen!!!!!’


Op de sociale-mediawebsite Twitter werd massaal gereageerd door oplettende lezers. Ook via de mail werd de NOS een aantal keer bericht over de fout. Binnen een paar minuten was het probleem dan ook opgelost en stond het hele artikel online. Volgens Hans Laroes, hoofdredacteur van de NOS, zat er een bug in het systeem die er voor zorgde dat de onvoltooide Teletekst-pagina automatisch werd gepubliceerd. “We gaan kijken hoe dit kon gebeuren. Dit mag natuurlijk niet vanzelfsprekend zijn, ons systeem hoort waterdicht te zijn”, aldus Laroes.

Of zoals Meta Beverwijk van de publieksvoorlichting het zei: “Wij proberen fouten te voorkomen en te vermijden, maar helaas lukt dat niet altijd.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.