Toekomst lijkt FC Utrecht toe te lachen

Utrecht is trots op de plaatselijke FC. Zó trots zelfs dat de harde kern besluit het veld maar te betreden bij het bereiken van de voorronde van de Europa League. Maar dat de ploeg een uitstekend seizoen gedraaid heeft staat buiten kijf.

Op 15 juli 2010 zal FC Utrecht voor het eerst sinds 2004 weer Europees voetbal spelen. Een uitstekende prestatie van het team van trainer Ton du Chatinier, dat na een vliegende start dus ook een formidabel einde van het seizoen kende. Zowel FC Groningen als Roda JC werden in de Eredivisie play-offs opzij gezet.

Talentvol
“FC Utrecht kan een mooie toekomst tegemoet zien”, voorspelt Johan Derksen. Dat is geen gewaagde voorspelling. Met spelers als Dries Mertens (23 jaar), Ricky van Wolfswinkel (21) en Jan Wuytens (24), heeft FC Utrecht drie zeer talentvolle spelers onder contract. Deze jongens hadden waarschijnlijk niet voor Utrecht gespeeld zonder Frans van Seumeren, de multimiljonair die in twee jaar tijd veel geld in de club heeft gepompt.

Met een gulle Van Seumeren kan FC Utrecht binnen enkele jaren wellicht aansluiten bij de Nederlandse top. Eerst moet de club uit de Domstad het maar eens waar gaan maken in de Europa League. Zowel voor de spelers als de supporters gaat dit een mooie ervaring worden. Op 22 juli is bekend of de groepsfase van de Europa League gehaald gaat worden. Dan zal de vreugde in de Galgenwaard opnieuw groot zijn. Met misschien wel een bestorming van het veld tot gevolg.

Een gedachte over “Toekomst lijkt FC Utrecht toe te lachen

  • 18 mei, 2010 om 07:35
    Permalink

    Alles over FC Utrecht is te vinden op onze website (fcutrecht.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.