Volksdansen met Garoon

Op zondag 25 april trad volksdansgroep Garoon uit Utrecht op in theater “De Musketon“. Samen met kinderdansgroep Phoenix gaven zij een spetterende show weg.


Volksdansen in Nederland

In Nederland houdt een selecte groep mensen zich bezig met volksdansen. Het heeft niet zo’n grote aanhang als bijvoorbeeld stijldansen, maar de mensen die het doen, ontdekken als snel dat het toch erg leuk is.

Nederlandse volksdansen zijn eigenlijk gebaseerd op de traditionele dansen, die vroeger – voor alle technische ontwikkelingen, zoals radio en televisie – door het volk werden uitgevoerd. Nieuw bedachte volksdansen maken nog altijd gebruik van de stijl uit de authentieke dansen. Denk hierbij niet aan klompendansen. Wie dat wel eens geprobeerd heeft, weet dat dat zeer oncomfortabel is en je beperkt om te bewegen.

Instrumenten
De dansen werden begeleid door een speelman, die de dansen meenam uit het aangrenzende Duitsland (die op zijn beurt weer dansen uit naburige landen ‘leende’). De speellieden maakten meestal gebruik van de viool, later ook de trekzak en de accordeon.

Een gedachte over “Volksdansen met Garoon

  • 27 mei, 2010 om 14:30
    Permalink

    Stomme fout gemaakt…copyright 2010 moet het zijn in het filmpje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.