Vuilnismannen brengen Rokjesdag in gevaar

Door Hizkia de Jong

De staking van vuilnismannen in zowel Utrecht als Amsterdam is eindelijk over. Tot en met woensdag 19 mei werden de werkzaamheden stilgelegd. Ondertussen lijkt Utrecht steeds meer op Napels.

Al zo’n zestien jaar kampt de Italiaanse stad met een afvalproblematiek. Er is al jaren geen plek meer voor al het huisvuil. De maffia wil voorkomen dat nieuwe vuilnisbelten worden gesticht omdat ze daar financieel op achteruit zouden gaan. Dan maar de mensen in de stank laten zitten. Gevolg: woedende burgers die de troep in brand steken uit angst voor ziektes. De volksgezondheid is in het geding. En met de oplopende temperaturen voor de aankomende veertien dagen is een dergelijke angst niet eens zo onrealistisch, ook hier in ons koude kikkerlandje. Verbrand huisvuil verspreidt dioxine, een giftige stof die vrijkomt bij het verbranden van ongescheiden afval. En dan nog maar te zwijgen over dierlijk gespuis. De rotzooi in Napels heeft ertoe geleid dat de straten geregeld worden overspoeld door ratten. Stel je eens voor, een korte rokjesklimaat gepaard met tientallen tot honderden harige en staartige beestjes. Niet alleen de volksgezondheid is in het geding maar ook de mannelijke mentale gezondheid. Geen vuilnismannen, geen korte rokjes. Misschien een rare combinatie, maar absoluut een realistische. Want de vrouwelijke angst voor ratten overwint de drang om rokjes te dragen. En Rokjesdag, ooit in het leven geroepen door Martin Bril, dient te blijven bestaan. Uit respect voor de voormalig columnist , het korte rokje en de vrouwelijke schoonheid.  Als de vuilnisman weet wat goed voor hem is stapt hij meteen achterop de wagen om met beide handen het vuilnis ver achterin de wagen te smijten. In het belang van zichzelf, het korte rokje en de mannelijke mentale gezondheid.

Een gedachte over “Vuilnismannen brengen Rokjesdag in gevaar

  • 18 mei, 2010 om 11:05
    Permalink

    Dierlijk gespuis? Wat dacht je van menselijk gespuis.. Zij laten het zo ver komen! Mooi stuk Hizkia, maar wat rommelige opmaak :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.