Als god in Nederland

Glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, een romantisch beeld dat je kent van vakanties. Van vakanties? Nee hoor, dit kan ook in Maastricht. Of Brabant. Door de global warming wordt het klimaat in Nederland steeds beter om wijn te verbouwen. Op dit moment zijn er ongeveer 130 wijngaarden in Nederland.

Probleem waar wijnboeren nu tegen aanlopen is de prijs die ze moeten vragen voor een fles. Veel consumenten vinden tien euro te veel, zeker als je voor de helft van het geld een vergelijkbare wijn uit la France hebt.

Slurp
Maar, Hollandse producten worden steeds hipper en daarom zijn deze wijnen wel een leuk cadeau. De hamvraag is natuurlijk: zijn ze een beetje te zui….. drinken? Ik probeerde de Auxerrois van Hoeve Nekum in Maastricht. de Beluister het onderstaande radio-item en slurp mee!

Nl wijnen –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.