Autisten zijn net diesels

Wie een baantje zoekt gaat naar een uitzendbureau, maar voor autisten ligt dit vaak anders. Op ‘gewone’ werkplekken kunnen zij niet goed functioneren. AutiTalent biedt een oplossing voor ijverige autisten.

Tiemo Sytsma is een autist en werknemer bij AutiTalent, een bedrijf dat archieven digitaliseert. ”Dit werk stemt zich perfect af op mijn kwaliteiten”, vertelt Tiemo tevreden. ”Hier kan ik mezelf zijn en wordt ik niet afgeleid.”

Monotoon
Volgens zijn baas, Paul Vermeer, is een prikkelarme omgeving het belangrijkste punt voor het goed functioneren van een autist op de werkvloer. ”Eenmaal aan het werk zullen autisten je niet in de steek laten. Ze hebben geen hekel aan monotoon werk, in tegenstelling tot veel andere mensen.”

AutiTalent detacheert werknemers bij verschillende bedrijven en organisaties. Zo werk Sytsma op dit moment voor een gemeente. Hij voelt zich stukken beter dan bij zijn vorige werkgever. ”Dat was een bouwmarkt. Ik maakte daar veel te veel uren en moest teveel mensen helpen. Ik werd zelfs depressief.”

Diesels
Vermeer is blij dat hij wat kan betekenen voor de mensen met een autistische stoornis. ”En ze laten jou zeker niet in de steek!” Hoe dat komt weet hij wel te vertellen: ”Autisten zijn net diesels, ze hebben wat opstartproblemen maar daarna zijn ze op gang en niet meer te stoppen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.