Bagger van Agger, The Hand of Clod & meer ‘South-African funniest homevideos’

Eigen doelpunten, rode kaarten, slechte wedstrijden, vuvuzelas, lelijke goals en tegenvallende ‘toppers’. Het markeert het begin van een, wat van tevoren door Sepp Blatter werd aangekondigd als beste WK ooit, belabberd WK. Voor de Nederlanders die de reis naar Zuid-Afrika hebben afgelegd, is het niet om over naar huis te schrijven. Dat zullen ze waarschijnlijk ook nog niet hebben gedaan.

Het wachten is nog steeds op de eerste goal van Messi, het invallen van Arjen Robben & Thierry Henry, een fitte Andrea Pirlo en Mauro Camoranesi. Frankrijk zet zichzelf te kakken door het als geheel af te laten weten als team. Les Bleus? Beetje sneu. Daarnaast zijn er uiteraard nog wel een aantal gekke ‘bondscoachelijke’ beslissingen om op terug te komen. Het niet selecteren van Benzema, Ronaldinho, Nasri, Cambiasso, Zanetti, Pato, Van Nistelrooij en uiteraard Clarence Seedorf. Laatstgenoemde is allang geen optie meer en het Nederlandse volk lijkt er inmiddels aan gewend te zijn. Mocht Clarence een andere nationaliteit hebben gehad, dan was hij zonder twijfel bij elk team basisspeler geweest. Nederlands meest succesvolle voetballer ooit moet het onderspit delven tegen spelers als Stijn Schaars en Demy de Zeeuw. Raar, maar waar. Dan is een keepersblunder nog niet zo erg. Evenals een eigen doelpunt in de groepsfase, een vuvuzela of lelijke intikker. Uiteraard redden we het best zonder Clarence, maar als je dan toch de keuze hebt om hem mee te nemen en eventueel te posteren naast spelers als Van Bommel, Sneijder, Robben, Van der Vaart en Van Persie… Had me nu wel leuk geleken met een (voorlopig) geblesseerde Robben.
Al met al lijkt dit niet het WK te worden van Wereld Klasse, maar van de Weggegooide Kansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.