Baggerzooi

Het is bagger wat er uit de singels van Utrecht komt. Al maanden wordt er hard gewerkt om de singels en de gracht uit te diepen. Ook wordt het vervuilde slib van de bodem gehaald.

Menig fiets, winkelkarretje en straatsteen belandt op de bodem van het Utrechtse water. Soms per ongeluk maar meestal is er opzet in het spel. Vandalen gooien fietsen, doe door hun eigenaar niet aan een hek of paal zijn bevestigd, via de werf in de gracht.

Niet elke fiets die of de werf beland valt ook in het water. Dat heeft een klein zeeverkennertje, dat bij mij in de boot zat, op een zaterdag in 2008 aan den lijve ondervonden. Met het achterland van de boot in zijn hand liep hij over de werf. Jagen noemt men dat. De herenfiets, die we al van een afstandje zagen liggen, was flink gehavend door zijn val. Ondanks dat ik het jochie nog zo duidelijk wees op de fiets, die duidelijk in de weg lag, ging het gruwelijks mis… Het achterland bleef in het frame haken waardoor de boot de fiets achter zich aan sleepte. En toen was er die brug. De werf hield op, het jochie liet de lijn los en de fiets zonk direct naar de bodem van de gracht. Tsja, dat is nou wat je noemt bagger!

EefjeD’s photo gallery

Baggeren in de singel van Utrecht.

see more of my photos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.